​​ Tel.: +36-76/320-645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  office@biocont.hu

Dum a zahrada
Profesni pestitele

Isomate C TT


Feromon légtértelítés almamoly ellen
KategorieGyümölcsök

1 Ft
Az ültetvénybe kihelyezett diszpenzerek a vegetáció folyamán nagy mennyiségű illatanyagot párologtatnak, amely elfedi a nőivarú lepkék természetes illatanyagát.

Igy a hímek nem találják meg a nőstényeket és a párosodás elmarad. Ennek következtében a tojásrakás nem valósul meg, így a kártétel is jelentősen lecsökken.

Mivel az Isomate C TT csak az almamolyra hat, segíti a hasznos élő szervezetek felszaporodását, a természetes rovarfauna fennmaradását. Az Isomate C TT a vegetáció időszaka alatt folyamatosan stabil védelmet nyújt az ültetvénynek, hatékonyságát az időjárás és kipermetezett készítmények nem befolyásolják.

A légtértelítés használatával a rovarölő szeres kezelések száma radikálisan lecsökkenthető, az inszekticidekkel szembeni rezisztencia kialakulásának kockázata kivédhető.

Csökken az ültetvényekben dolgozók és a fogyasztó kockázata is, hiszen a feromonoknak nincs szermaradéka.

A légtértelítés használata csak 3-5 ha-nál nagyobb összefüggőültetvényben ajánlott, és minél nagyobb a légtértelítéses terület, annál jobb hatékonyság várható.

Hatóanyag: szintetikus ivari feromon

Felhasználható: alma, körte, birs ültetvényekben almamoly (Cydiapomonella), almailonca

Dózis: 500 db diszpenzer/ha

A feromon párologtatódiszpenzereket a megadott dózisban kell kihelyezni a növénykultúrába a célkártevő rajzása előtt. A diszpenzereket az ültetvény sor- es tőtávolságától, valamint művelésmódjától függően, egyenletesen kell szétosztani a területenterületen. A diszpenzereket 1,5-2,5 m magasságban (a fa magasságának 2/3-ara) kell elhelyezni a hajtásokra akasztva. Nem helyezhetők a diszpenzerek fémhuzalra, vagy közvetlen, erős napsütésnek kitett lombrészre. A feromonnal kezelt terület szegélyein sűrűbben kell a diszpenzereket kihelyezni.

Engedélyokirat

Isomate_CTT_Eng_okirat_2019.pdf pdf 5 MB