​​ Tel.: +36-76/320-645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  office@biocont.hu

Dum a zahrada
Profesni pestitele

Ecovin 2.0

Missing big

Vetőmagkeverék szőlő sorköztakarására
KategorieSzőlő
Termés vagy Felhasználási területSzőlő

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Szőlő

Vetőmagkeverék szőlő sorköztakarására

Vetőmagnorma: 40 kg/ha, minden második sor esetén 20 kg/ha

Összetétele:Baltacim, Fehérhere, Komlós lucerna, Bíborhere, Tarka koronafürt, Szarvaskerep, Bükköny, Nyúlszapuka, Facélia, Pohánka, Lándzsás útifű, Magvas gomborka, Murok

Vetésidő: március, április, esetleg szeptember0

Több kísérlet igazolta már, hogy a szőlő számára legideálisabb sorközművelési eljárás a takarónövényzet telepítése. Védi a területet az eróziótól, ugyanakkor lazítja és stabilizálja a talajt. Az ECOVIN 2.0 nem csak a talajt védi a kiszáradástól, de a pillangós fajösszetétel miatt nitrogénnel dúsítja a talajt és ezzel tápanyagot szolgáltat a szőlőnek, elősegíti a gazdag talajélet kialakulását.

Biztosítja a művelő járművek könnyebb haladását a csapadékos időszakban is. ECOVIN 2.0 vetésével nő a terület növényi összetételének fajgazdagsága és helyreáll az ökológiai egyensúly, visszaszorulnak a káros évelő gyomok. A sorköztakarással a hasznos élő szervezetek felszaporodásának életterét is biztosítjuk. A megfelelő időben elvégzett kaszálással (csapadéktól és a növényi magasságtól függően) több évig fenntartható sorköztakaró növényzetet hozhatunk létre.