​​ Tel.: +36-76/320-645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  office@biocont.hu

Dum a zahrada
Profesni pestitele

Wetcit


Permetezőszer segédanyag, vízoldható koncentrátum
Kategorie
Termés vagy Felhasználási területGyümölcsösök, Zöldségek, Szántóföldi növények

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Gyümölcsösök, Zöldségek, Szántóföldi növények

Hatóanyaga: alkohol-etoxilát

Felhasználható: szántóföldi és kertészeti kultúrákban, gomba-, rovar-, és atkaölő szerekhez adagolható tapadás és hatásfokozó

Dózis: 0,15-0,3 %

Kellemes narancs illatú, felhasználó barát, biológiai úton lebomló természetes adjuváns.

A készítmény természetes növényi kivonatok keverékét és biológiai úton lebomló nedvesítő hatóanyagot tartalmaz. A WETCIT permetléhez adása hatékonyan csökkenti a permetlé felületi feszültségét, ezáltal javítja a permetlé fedettséget és a permetcseppek terülését a kezelt felületen. A termék elősegíti a permetlé bejutását és terülését a nehezen elérhető területeken, kéregrepedésekben. A WETCIT javítja a növényvédő szerek hatékonyságát, benedvesíti a rovarok viaszos külső kitinvázát, a víztaszító gombamicéliumokat és spórákat, bejuttatja a rovarölő szereket a testmembránon át és a légzőnyílásokon keresztül a rovarok testébe. A levél újranedvesedésével (pl. harmat) újra teríti a levélen lévő hatóanyagot, de nem hosszabbítja meg a növényvédő szerek lebomlási idejét.

Magyarországon a WETCIT herbicidekkel kombinálva nem engedélyezett, ezért herbicidek hatásfokozására nem használható! A WETCIT tankkeverékhez adása megelőzi a növényvédő szerek maradékainak nem kívánatos kiválását a tartályban és a permetező berendezésben. Megakadályozza a fúvókák eldugulását, ezzel is növelve a kezelés hatékonyságát. Korompenész és mézharmat lemosására is eredményesen alkalmazható!

A WETCIT 80 %-os kén mellé adagolva a gombamicéliumokon dehidratáló hatást ér el. Kerüljük a WETCIT alkalmazását kéntartalmú készítménnyel kombinálva magas hőmérséklet esetén. Ne alkalmazzuk a WETCIT-et réztartalmú szerekkel tankkeverékben virágzás alatt, vagy bármely más rézre érzékeny fenológiai stádiumban, továbbá, ha a permetlé pH-ja alacsonyabb 7-nél. Ugyanakkor a Wetcit az ásványi olajszármazékokkal szemben nem zárja el a növény légzőnyílásait, így azokkal ellentétben sokkal kisebb a fitotoxikusság kockázata!

Tárolás: száraz, hűvös helyen, növényvédő szer raktárban

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

A WETCIT ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható!

Biztonságtechnikai adatlap

Wetcit_MSDS.doc doc 200 KB

Engedélyokirat

Wetcit_Eng_okirat_2017.pdf pdf 100 KB